Portugal

sij.

27

2013


Bok,
planiramo u vlastitom aranžmanu ići u Portugal. Letjeli bismo do Lisabon, pa vjerojatno nekim lokalnim prijevozom ili rentanim autom do Porta.
ima neko iskustava? neke preporuke?
što obavezno proći?

Traženo:

  • portugal forum
u: EUROPA Upit od: [ Grey Star Level]
Wavatar
Odgovor #1

Pozdrav,
u Portu nažalost nisam bila (prijatelji koji su bili kažu da je ljepši od Lisabona). Mene je Lisabon očarao. Ima neku draž, pogotovo navečer. Preporučam odlazak u obližnji gradić Sintru (vlakom povratna karta za 4-5€) i posjet njihovoj utvrdi Pena. Iz Sintre također možete busom do najzapadnije točke Europe, rtu Cabo da Roca (jedno od ljepših mjesta koje sam do sada posjetila).

Odgovori Odgovor od: ivana25 [5 Grey Star Level]
Wavatar
Odgovor #2

Vlakovi u Portugalu su jako dobri, alfapendular i intercity, ali dosta skuplji u odnosu na autobuse http://www.rede-expressos.pt/default.aspx koju su ništa lošiji. Jedino pazite ako kupujete karte preko neta (za bus), NEMA promjene, refundacije niti zamjene…mi smo se dobro opekli, dok ako kupujete kartu na šalteru možete je u slučaju promjene planova mijenjati za štagod želite.
Porto SAVRŠENO..malo smo ga vidjeli obzirom da se nebo otvorilo kad smo bili, ali vraćamo se definitivno 🙂 LISABON također, raznolik i svaki dio ima svoje čari…Sintra-Cabo da Roca obavezno!

Odgovori Odgovor od: capsula11 [ Grey Star Level]
Wavatar
Odgovor #3

Bok,

evo da malo pomognem.prošlo ljeto otišao sam na 5 dana u portugal (lisabon+porto).prijevoz TAP portugal cca 1500-1900 kn ovisno koliko unaprijed..ja sam platio skuplju priču jer sam tek 2-3 tjedna prije puta posložio stvari te odlučio nekud ić a izbor je pao u portugal…tako da šta se tiče karte kupite ranije..a ako još nemate termin, predlažem da idete u one dane 20-25.lipnja jer vam je 23.06. dan grada Porta – San Joao..i to vam je super fešta u cijelom gradu-NE SMIJETE PROPUSTITI!!.
što se tiče lisabona i porta ko gradova,,puno je tog na netu pa da ne pišem priče..ali u svakom slučaju,,pripremite kondiciju jer ako ćete pješačit kroz gradove kao ja..trebate konde:) gradovi kao san francisco:)penješ se i spuštaš po ulicama starog dijela oba grada..
što se tiče prijevoza između gradova- rent a car ili čak vlak (http://www.cp.pt/cp/displayPage.do?vgnextoid=87cbd5abe2a74010VgnVCM1000007b01a8c0RCRD&lang=en) osobno , imao sam prijevoz autom osiguran,,svi koje sam čuo , išli su vlakom ili autom..

ovo sve pišem najviše da ako možete budete u Portu na 23.06. na danu grada jer je zabava garantirana..
dovoljna su 2-3 puna dana za svaki grad da ga razgledate maksimalno..

Odgovori Odgovor od: thedinarasus [ Grey Star Level]
Wavatar
Odgovor #4

odlično… baš smo planirali u tom periodu putovati!!! jer su nam karte za tada među najjeftinijim varijantama.
Super, thanks za informacije.

Odgovori Odgovor od: Anda Manda [8 Grey Star Level]

Odgovori ovo pitanje

Trebate se prijaviti kako biste mogli dati odgovor.

Niste još član? Registrirajte se sada »

jeftinoputovati.com putovanje je znanje - put oko svijeta

Bodovni nivoi

Postavljanjem ili odgovaranjem na pitanja sakupljaj bodove!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]
jeftinoputovati.com